Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Congres vreemde-talendidactiek

15 november 2018
logo

Het jaarlijks congres vreemde-talendidactiek gaat dit jaar door op donderdag 15 november 2018 in de gebouwen van de Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek.

Dit jaar focussen we speciaal op de beleidsomkadering wat het vak Frans betreft: peilingen Frans lager onderwijs, nieuwe eindtermen Frans 1ste graad, doorlichting 3de graad Frans met component moderne talen.
Verder bieden we een interessant gamma aan thema’s aan die volledig gelinkt zijn aan deze beleidsinitiatieven: aandacht voor het organiseren van mondelinge interactie in de les Frans, het begrip francofonie en varianten van het Frans (interculturele component), evaluatie in de brede maar ook in de engere zin, aanpak en evaluatie van de taaltaak, onderzoekscompetenties in de 3de graad, het gebruik van authentieke documenten (TV5 monde), de plaats van grammatica in het onderwijs Frans, interculturele initiatieven voor het beroeps-en technisch onderwijs.

In het programma kan u de omschrijvingen vinden van de ateliers en presentaties. Ieder atelier/presentatie heeft ook een label gekregen. Zo is onmiddellijk duidelijk over welk soort activiteit het gaat: interactie, lezing, workshop… .

Naar jaarlijkse gewoonte zijn ook de Vlaamse uitgevers van de partij om hun nieuwste uitgaven voor te stellen.

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op onze website. Wacht niet te lang want de ateliers/presentaties zijn snel volzet!

Bijlage 
BijlageGrootte
Bestand programma_congres_2018.docx508.67 KB
Locatie
Universitaire Campus, Agoralaan, gebouw D
3590 Diepenbeek
Auteur 
Doelgroep