Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Crash course: het weer

17 juni 2019
afbeelding orkaan

Het weer is iets dat alle mensen over de hele wereld al heeft aangesproken vanaf het prille begin van de mensheid. Het kan fascinerend zijn, prachtig, overweldigend maar evengoed dodelijk en leiden tot vreselijke drama's. Mensen proberen dus al sinds tijden het weer te voorspellen of te begrijpen. We kunnen vandaag al heel veel, maar we slagen er nog steeds niet in het weer langer dan drie dagen met een grote nauwkeurigheid te voorspellen.

In deze crash course doen we u graag de grondbeginselen uit de doeken. Hoe werkt ons weersysteem? Wat zijn de grote drijfkrachten? Hoe klinkt het weerbericht op andere planeten? Wat betekent het als het 'hogedrukgebied van de Azoren uitbreidingsplannen heeft', of als 'wolken komen uithuilen boven onze streken'? En is het echt een goed idee om een apart kustweerbericht te maken? Kom het ontdekken in deze crash course volgens ons beproefde concept: geen enkele voorkennis vereist en twee uurtjes van uw tijd.

Voor mensen die na de crash course honger hebben naar meer is er uiteraard onze langlopende cursus weerkunde, vanaf begin september.

Meer informatie en inschrijven.

 

Locatie
Gezusters Lovelingstraat
z/n
9000 Gent