Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Dé Stroomkring Uitdaging

14 december 2017 tot 8 maart 2018
Stroomkring workshop

Workshops in Leuven, Gent, Hasselt!

Bouw de unieke experimenteerset 'Dé Stroomkring Uitdaging’ en leer je kinderen inzicht krijgen in de elektrische stroomkring door hen thuis of in de klas vrij te laten experimenteren. 
Heb jij als ouder of als leerkracht ook al de vraag gekregen van je kinderen om 'lampjes te doen branden' of 'te experimenteren met elektriciteit'?

Met ‘Dé stroomkring uitdaging’ heb je die eerste experimenteerset voor jonge kinderen in handen. Het begint met eenvoudige opdrachten zoals ‘Laat een lampje branden’ tot ‘Laat de motor draaien met 2 snelheden’.

Ook het onderzoek naar geleiders en het zelf bedenken van schakelaars met kosteloos materiaal komt aan bod. Spelenderwijs maken kinderen zelfs kennis met logische schakelingen zoals de EN- en de OF-poort.

In deze workshop zet je - als ouder of als leerkracht - zelf de experimenteerset in elkaar, met tussendoor handige en educatieve tips voor het gebruik ervan met de kinderen. Het experimenteerboekje met 30 uitdagende opdrachten neem je samen met je experimenteerset na afloop mee naar huis. Diezelfde avond thuis of de volgende dag in de klas (klassikaal of in hoekenwerk) maak je er je kinderen al blij mee!

Meer info: http://www.rvo-society.be/aanbod/de-stroomkring-uitdaging

  • Voor: voor leerkrachten kleuteronderwijs en lager onderwijs, leerkrachten 1ste graad SO én voor ouders, grootouders,...
  • Prijs: €60,00/deelnemer
  • Inbegrepen in de prijs: kopies, verbruiksmateriaal en lunch & koffie
     
Locatie
Vlaanderen
Auteur