Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Kijken naar koken, wat doet dat met het publiek?

26 april 2018

Spectrumlezing door Charlotte De Backer, docent, en Yandisa Ngqangashe, medewerker, beiden communicatiewetenschapper aan de Universiteit Antwerpen, over kookprogramma's. Sedert hun opmars in de jaren 1990 is de hype nog altijd niet verdwenen. Sterker, we kijken vandaag niet alleen via de televisie naar wat en hoe anderen koken. Ook via sociale media is “kijken naar koken” voor velen alomtegenwoordig. Wat doet dit met het publiek? Verandert het hun kookgedrag? En hun eetgedrag? Waarom kijken mensen naar deze programma’s? En hoe gezond is het eten dat we overal te zien krijgen eigenlijk?

Spectrum biedt donderdagnamiddaglezingen door wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en verwante instellingen, afgewisseld met alumni en sprekers uit verschillende sectoren. Spectrum maakt actuele wetenschap, onderzoek en cultuur toegankelijk voor alle geïnteresseerden, ongeacht de leeftijd. Voorkennis is niet vereist.