Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

NIEUW: Opleiding Kamishibai

23 november 2017 tot 29 maart 2018
Kamishibai

Workshops in Leuven - Hasselt - Gent - Antwerpen!

STEMOPLEIDING //  In deze workshop maak je je eigen kamishibai - een Japanse vertelkast- om, vertrekkende van een verhaal, een technisch of wetenschappelijk probleem aan te brengen.


De kamishibai is een Japanse vertelvorm. Er wordt een kastje bij gebruikt, dat je het best kan vergelijken met een poppentheater. In dit theatertje passen tekeningen op A3- formaat. Elke tekening geeft een scène van een verhaal weer. De verteller verschuift de prenten zoals in een trage tekenfilm en vertelt ondertussen het verhaal. Vertrekkend vanuit deze originele en praktische manier van verhalen vertellen voor een groep kinderen, brengen we de kinderen een aantal echte STEM-uitdagingen aan. Een verhaal of een prentenboek is immers één van de ‘Zes aanleidingen tot techniek in de kleuterklas’.

Tijdens de opleiding maakt ieder in de voormiddag zijn/haar kamishibai. In de namiddag gaan we hiermee aan de slag om – al van in de kleuterklas- met STEM te beginnen. Vijf verhalen én je eigen kamishibai zijn het vertrekpunt om zelf deze technische of wetenschappelijke experimenten aan te pakken.

Je kamishibai én de prenten van de vijf verhalen neem je na de opleiding mee naar de klas.

 

Meer info: http://www.rvo-society.be/aanbod/opleiding-kamishibai

  • Voor: voor kleuterleerkrachten en stem-coaches
  • Prijs: €60/deelnemer
    Inbegrepen in de prijs: broodjeslunch en koffie zijn inbegrepen in de prijs
Locatie
3000 Leuven
Auteur