Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Nocturne: Astronomisch geschilderd

15 september 2018
Astronomisch geschilderd

Astronomisch geschilderd is de uitnodigende titel van de schilderijententoonstelling die Cozmix in de zomer van 2018 organiseert. Met behulp van talrijke hoogwaardige schilderijreproducties belichten we de fascinatie die verschillende beroemde schilders voor de sterrenhemel hadden. Doorheen de tijd zorgden bijzondere astronomische verschijnselen vaak voor vernieuwende accenten in het oeuvre van kunstschilders als Rubens, Vermeer, Turner, van Gogh, Munch of Lichtenstein.
Tijdens een twee uur durende verkenningstocht in de vorm van een nocturne zal de samensteller van deze tentoonstelling de aanwezige deelnemers begeleiden en onderdompelen in een kunstzinnige wereld vol sterrenkundige elementen. Aan de hand van twaalf verschillende kosmische thema’s wordt elk sterrenkundig geschilderd element wetenschappelijk geduid en verkennen we op een unieke manier uiteenlopende artistieke kunststromingen.
Nadien netwerking en drink.

Deelname is enkel mogelijk mits inschrijving vooraf. Het inschrijvingsformulier kan online ingevuld worden (voor een of meerdere nocturnes).

Locatie
Zeeweg
96
8200 Sint-Andries