Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Nocturne: Ontdek de sterrenhemel

2 maart 2019
COZMIX

Ongeveer op maandelijkse basis is er bij Cozmix een speciale nocturne. Deze evenementen in het bezoekerscentrum zijn gewijd aan zeer uiteenlopende thema's die vanzelfsprekend telkens in verband staan met sterrenkunde. Unieke lezingen, muziek onder de sterrenhemel, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde planetariumvoorstellingen, ... Dit is slechts een greep uit het aantrekkelijke aanbod. Deelnemers mogen een boeiende avond verwachten, met verrassende avonturen in het schemerdonker.
Na de uiteenzettingen kunnen de deelnemers verder van gedachten wisselen met elkaar en met de spreker. Dit alles onder het genot van een of meerdere drankjes. Als het weer het toelaat, is er ook nog de mogelijkheid om samen de sterrenhemel te observeren.

Ontdek de sterrenhemel 

We gaan op verkenning langs de (winter)sterrenhemel en leren werken met een draaibare sterrenkaart. We ontdekken hoe we de bekendste sterrenbeelden makkelijk kunnen herkennen, terugvinden en benoemen. De zoektocht wordt afgewisseld met enkele korte achterliggende mythologische verhalen bij verschillende sterrenbeelden. Een boeiende avond voor jong en oud.
Bij ongunstige weersomstandigheden gaat deze nocturne door onder de schitterende sterrenhemel in het planetarium.
Na de voorstelling netwerking en drink. 

Deelname is enkel mogelijk mits inschrijving vooraf. Het inschrijvingsformulier kan online ingevuld worden (voor een of meerdere nocturnes).

Locatie
Zeeweg
96
8200 Sint-Andries