Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Nocturne: Sterrenkunde in de Mayacultuur

27 april 2019
COZMIX

Ongeveer op maandelijkse basis is er bij Cozmix een speciale nocturne. Deze evenementen in het bezoekerscentrum zijn gewijd aan zeer uiteenlopende thema's die vanzelfsprekend telkens in verband staan met sterrenkunde. Unieke lezingen, muziek onder de sterrenhemel, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde planetariumvoorstellingen, ... Dit is slechts een greep uit het aantrekkelijke aanbod. Deelnemers mogen een boeiende avond verwachten, met verrassende avonturen in het schemerdonker.
Na de uiteenzettingen kunnen de deelnemers verder van gedachten wisselen met elkaar en met de spreker. Dit alles onder het genot van een of meerdere drankjes. Als het weer het toelaat, is er ook nog de mogelijkheid om samen de sterrenhemel te observeren. 

 

Sterrenkunde in de Mayacultuur  

Inleiding over goden en sterrenkunde bij de Maya's via presentatie, gevolgd door de planetariumvoorstelling 'Mayan Archeoastronomy' - Observers of the Universe. Hierbij verkennen we 6 tempels; San Gervasio, Chichen Itzá, Uxmal, Edzná, Palenque en Bonampak om er de oriëntatie en relatie met de bewegingen van zon, maan en Venus te onderzoeken. Na de voorstelling mogelijkheid tot waarnemen, netwerking en drink.  

Deelname is enkel mogelijk mits inschrijving vooraf. Het inschrijvingsformulier kan online ingevuld worden (voor een of meerdere nocturnes).

 

Locatie
Zeeweg
96
8200 Sint-Andries