Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Opendeurdagen Urania 2019 op 13, 14 en 15 september

13 september 2019 tot 15 september 2019
Urania

Traditiegetrouw zijn er begin september Urania's opendeurdagen! Dit jaar gaan we voor een extra-feestelijke editie. Urania bestaat 50 jaar, we vieren 50 jaar maanlanding en verwelkomen je graag in ons gloednieuw planetarium!

We vieren 50 jaar Urania

Ontdek hoe het er vroeger aan toe ging met het beeldmateriaal "uit de oude doos" in de tentoonstellingszaal. Proef het speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen Urania-bier in onze astrobar of op ons splinternieuw terras!

50 jaar maanlanding

Wandel rond op de maan met onze gloednieuwe Virtual Reality ervaring! Bezoek de thematentoonstelling rond het legendarische Apollo-programma dat de eerste mens op de maan bracht. Maak een selfie voor de maanlander! Kom luisteren naar de straffe maanverhalen van gids Roger en de NASA-maanplannen door lesgever Koen. Wat dacht je van een maanlander in chocolade, exclusief te koop tijdens onze opendeurdagen! Drink een glaasje "Lunaris-wijn" in onze astrobar of op ons splinternieuw terras!

Opening van het gloednieuwe Urania-planetarium!

Het opendeurweekend is tevens het openingsweekend van het vernieuwde Urania-planetarium! Na een ingrijpende verbouwing van meer dan een half jaar zijn we supertrots op ons "sterren-theater" dat de onovertroffen kwaliteit van een Zeiss-planetarium combineert met een high-tech full-dome projectiesysteem en een subliem zitcomfort. Bewonder een perfecte sterrenhemel in onze 8 meter koepel tijdens een planetariumvoorstelling (duur: 25 minuten), of geniet van een full-domefilm (duur: 25 minuten) met excellente beeld- en klankkwaliteit over het Apolloprogramma CAPCOM GO (deze film is in het nederlands). Elk uur zijn er voorstellingen. Tickets in voorverkoop zijn enkel online te koop aan 5 euro, tot 11 september. Ter plaatse aan de kassa betaal je 6 euro. Tickets kunnen online gekocht worden door op de link te klikken van het gewenste uur, in het programma-overzicht onderaan deze pagina. Online tickets worden niet terugbetaald. Je wandelt een 2-tal minuten van de parking tot aan het planetarium of de kassa. Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent want eens de voorstelling begint, worden de deuren gesloten en kan je niet meer naar binnen!

Locatie
jozef mattheessensstraat
60
2540 Hove
Auteur 
Doelgroep 
Wetenschapsdomein