Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs 2014

18 december 2014

Op 18 december wordt in de Concertstudio in Kortrijk de dertiende Vlaamse Scriptieprijs uitgereikt. Met die prijs bekroont Scriptie vzw de auteur van de beste scriptie uit Vlaandere. Scriptie vzw kan daarvoor dit jaar op de samenwerking van de HOWEST en de Stad Kortrijk rekenen.

Sinds 2002 organiseert Scriptie vzw de Vlaamse Scriptieprijs, de jaarlijkse zoektocht naar de beste eindwerken die aan Vlaamse hogescholen en universiteiten worden geschreven. Ruim 500 studenten namen deel aan de dertiende editie in de hoop de prestigieuze titel en de bijhorende geldsom van 2.500 euro in de wacht te slepen. Wie in de prijzen valt raakt op de uitreiking op donderdagavond 18 december bekend.

 

Primeur
Na eerdere uitreikingen in grote studentensteden als Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen wordt de Vlaamse Scriptieprijs voor het eerst in z'n geschiedenis in West-Vlaanderen uitgereikt. Kortrijk gaat met de primeur lopen: de place to be wordt de gerenoveerde Concertstudio, het paradepaardje van de muzieksite aan het Conversatoriumplein. Scriptie vzw zal voor de uitreiking samenwerken met HOWEST en de Stad Kortrijk. 

Programma
De avond wordt in goede banen geleid door presentator Sven Speybrouck (Canvas - Radio 1). Professor Bas Haring, hoogleraar aan de Universiteit Leiden, komt voor een keynote speech naar Kortrijk afgereisd. Haring, een grote naam in de academische wereld, bekleedt de leerstoel "publiek begrip van wetenschap" aan Leidense universiteit, omdat de filosofieprofessor als geen ander met zijn werk een breed publiek weet aan te spreken. Op het programma staat de uitreiking van de Klasseprijs, de Agoriaprijs en de EOS-prijs, de deelprijzen voor respectievelijk onderwijs-, technologische en exact-wetenschappelijke scripties. De uitreiking van de hoofdprijs, de Vlaamse Scriptieprijs, gebeurt door Vlaams Parlementslid Axel Ronse, voorzitter van de commissie Wetenschapsbeleid & Innovatie. De talentvolle jazzband LABtrio zorgt voor muzikale intermezzo's.  

Inschrijven voor de uitreiking kan via www.scriptieprijs.be/prijsuitreiking
Meer info over de geselecteerden voor de Vlaamse Scriptieprijs 2014: www.scriptieprijs.be/longlist-vsp-2014

 

Bijlage 
BijlageGrootte
PDF icon aff_uitreiking2014_def.pdf4.21 MB
Foto 
Affiche
Locatie
Conservatoriumplein
2
8500 Kortrijk
Auteur