Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs 2015

17 december 2015
De Vlaamse Scriptieprijs 2015

Op 17 december wordt in Antwerpen de veertiende Vlaamse Scriptieprijs uitgereikt. De uitreiking zal plaatsvinden in AMUZ, een voormalige kloosterkerk die werd omgevormd tot een concertzaal. Scriptie vzw slaat voor de organisatie van de avond de handen in elkaar met de Universiteit Antwerpen en de Stad  Antwerpen.

Tv-wetenschapper en -zelfverklaarde- nerd Lieven Scheire is de presentator van dienst. De avond staat uiteraard in het teken van de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs en de drie deelprijzen (Klasseprijs, EOS-prijs en de Agoriaprijs), maar heeft ook daarnaast heel wat moois te bieden.

Verwacht je aan boeiende speeches, afgewisseld met muzikale intermezzi door het Harrison Steingueldoir Trio en filmpjes over de genomineerden. Zo zal de Nederlandse wetenschapsournaliste en hoogleraar Wetenschapscommunicatie Ionica Smeets (Universiteit Leiden) de keynote speech verzorgen. Deze populaire wiskundige -in Nederland ook wel liefkozend het wiskundemeisje of de getallendiva genoemd- schrijft o.a. columns voor de Volkskrant en duikt geregeld op in programma's zoals "De Wereld Draait Door". In Antwerpen komt ze haar recentste boek "Het exacte verhaal. Wetenschapscommunicatie voor bèta's" voorstellen. De Vlaamse Scriptieprijs wordt plechtig uitgereikt door Vlaams Volksvertegenwoordiger en vicevoorzitter van de commissie Wetenschapsbeleid en Innovatie Willem-Frederik Schiltz.

De avond is gratis toegankelijk voor het publiek. Inschrijven voor de uitreiking kan via www.scriptieprijs.be/prijsuitreiking.

Meer info over de geselecteerden voor de Vlaamse Scriptieprijs 2015: http://www.scriptieprijs.be/nieuws/de-longlist-van-de-vlaamse-scriptieprijs-2015

Foto 
Fotocollage Vlaamse Scriptieprijs
Locatie
Kammenstraat
81
2000 Antwerpen
Auteur 
Doelgroep 
Wetenschapsdomein