Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Urania open tijdens de sterrenkijkdagen op 15 en 16 maart

15 maart 2019 tot 16 maart 2019
Urania

Op vrijdagavond 15 en zaterdagavond 16 maart zetten alle kleine en grote Vlaamse sterrenwachten hun deuren open in het kader van de Sterrenkijkdagen. Er is die avond veel te zien aan de hemel (bij helder weer uiteraard). Kom naar Urania en werp een blik in het heelal op o.a. de maan, de Andromeda- en Orionnevel. Doorheen een telescoop heb je een adembenemend uitzicht op de kraters en zeeën van gestolde lava.

Urania is geopend op vrijdag en zaterdag van 19 tot 23 uur. In de observatietoren staat de grote 40 cm telescoop ter beschikking van het publiek. Ook op de parking zullen verschillende sterrenkijkers staan. In het auditorium van de sterrenwacht krijg je uitleg bij hetgeen er buiten te zien is. Ook de Astroshop is open, je vindt er vast een mooi souvenir, een interessant boek of een leuk astronomisch gadget. Word je dorstig van al het fraais dat je te zien kreeg? Of misschien een beetje verkleumd als het frisjes is.... Geen nood: in de Astrobar is het gezellig warm en de drankjes staan koud (of warm, zoals jij het wil....). Ook een klein hongertje kan verholpen worden: diverse snacks verkrijgbaar.

De toegang is gratis. Ingeval van bewolking is er een vervang­programma voorzien.

Extra: planetariumvoorstellingen en fulldome films tijdens de Sterrenkijkdagen!

Bezoek het Urania planetarium tijdens de Sterrenkijkdagen!

Er zijn planetariumvoorstellingen om 19u15, 20u15, 21u15, 22u15. De toegang bedraagt 5 euro.

Voor de fulldome film “Van aarde tot universum” zijn er voorstellingen om 19u45, 20u45 en 22u45. De toegang bedraagt 5 euro.

 

 

 

 

Locatie
Jozef Mattheessensstraat
60
2540 Hove
Auteur 
Doelgroep 
Wetenschapsdomein 
Gerelateerde activiteiten