Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Workshop Cloudprofessor (sorry, tijdelijk niet te boeken)

2 januari 2019 tot 28 juni 2019
Workshop Cloudprofessor

Maak kennis met de CloudProfessor! Geen alwetende prof, maar een toestelletje dat je leerlingen wegwijs maakt in de wereld van het cloud computing. Je leerlingen zijn dan wel quasi opgegroeid met het Internet of Things en weten als geen ander hun weg in de cloud, maar... welke voorstelling maken zij van deze zogenaamde "wolk" en slagen ze erin om zelf innovatieve toepassingen te bedenken?

Wat doe je met de CloudProfessor?
De CloudProfessor van Acer is een klein toestelletje dat symbool staat voor de cloud. Als je het via de CloudProfessor app aan een tablet of smartphone koppelt, dan zijn de toepassingen eindeloos.

Wij doen er nog een schepje bovenop met een set microcontrollers, LED-lampjes, licht- en temperatuursensoren... Zo hebben je leerlingen alles wat ze nodig hebben om samen een innovatieve out-of-the-box oplossing voor eender welke uitdaging te vinden!

Wat leren je leerlingen?
Dat de cloud niet zomaar een abstract fenomeen is, maar een fysiek netwerk waarbinnen de mogelijkheden oneindig zijn.
Door computationeel en probleemoplossend te denken ondervinden ze dat één technologische ontwikkeling een impact kan hebben op meerdere heel diverse problemen.

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor schoolgroepen uit de 1e graad secundair onderwijs en dient op voorhand gereserveerd te worden.

Info & reservatie: https://www.technopolis.be/nl/fiche/scholen-aanbod/atelier-scholen/workshop-cloudprofessor/

Met de steun van Acer.

Foto 
Workshop Cloudprofessor
Locatie
Technologielaan
2800 Mechelen
Auteur