Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Zonnekijkdag en voordracht op zondag 7 juli

7 juli 2019
ZON

Op zondag 7 juli 2019 zetten alle kleine en grote Vlaamse sterrenwachten hun deuren open in het kader van de Zonnekijkdag. Bij mooi weer worden er allerhande telescopen opgesteld om de kijklustigen op een veilige manier naar de zon te laten turen. Urania is geopend van 10 tot 17 uur. 

Om 14 uur is er een voordracht over de zon. Tijdens deze lezing van 1 uur komen volgende onderwerpen over de zon aan bod: warmteproductie, plaats in het zonnestelsel, fysische beschrijving en opbouw, waarnemingsgeschiedenis en waarnemen in verschillende golflengtegebieden.

Op de parking zullen meerdere zonnekijkers staan waarmee je zowel zonnevlekken als zonnevlammen kan zien. In het auditorium van de sterrenwacht geven de medewerkers uitleg over de zon en de werking van een telescoop. Ook de Astroshop is open en voor een verfrissend drankje is er de Astrobar. De toegang is gratis. In geval van bewolking is er een vervangingsprogramma voorzien.

Extra planetariumvoorstellingen: Tijdens de zonnekijkdag voorzien we elk uur met start om 10u30 een voorstelling van 30 min. in ons Planetarium. De toegang hiervoor bedraagt 5 euro. Uranialeden bezoeken het planetarium gratis en hoeven dus geen tickets aan te kopen.

Locatie
Jozef Mattheessensstraat
60
2540 Hove
Auteur 
Doelgroep 
Wetenschapsdomein 
Gerelateerde activiteiten