Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Belgische Vereniging voor Paleontologie

Onze doelstellingen 

Het is onze bedoeling om de belangstelling te wekken voor de paleontologie in het algemeen, door o.a. het inrichten van lezingen, excursies, studiedagen, tentoonstellingen en het uitgeven van tijdschriften en boekwerken.
Onze leden zijn afkomstig uit de Benelux maar ook ver buiten onze landsgrenzen heeft de BVP connecties met zowel amateurs, professionelen, academici, instituten en bevriende paleontologische organisaties. We werken samen in tal van projecten met universiteiten en onderzoekscentra, en dit binnen een Europese context.
Iedereen die kennis wil maken met de geschiedenis van het leven is welkom op onze activiteiten.

Promotekst 

De Belgische Vereniging voor Paleontologie vzw. is een wetenschappelijke organisatie die het wetenschapsdomein van de paleontologie toegankelijk wil maken voor een breed publiek.
De vereniging geeft zowel professionelen als amateurs een forum waar paleontologisch onderzoek, promotie en samenwerking centraal staan. Door het inrichten van lezingen, binnen- en buitenlandse excursies, studiedagen, tentoonstellingen, en het uitgeven van tijdschriften en boekwerken is het de bedoeling om actief bij te dragen aan de promotie en verspreiding van algemene en specifieke paleontologische kennis. De Belgische Vereniging voor Paleontologie steunt en werkt actief samen met internationale onderzoeksinstellingen en steunt paleontologische projecten.

Acroniem 
BVP
Rechtsvorm 
Wetenschappelijke vereniging
Rechtsvorm andere 
VZW
Adres 
Lage Kerkwegel 3
9170 Sint-Gillis-Waas
België
Telefoonnummer 
022524269
Gsm-nummer 
0495477550
Beheerder