Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Jeugd, Cultuur en Wetenschap

Onze doelstellingen 

Vanuit de verwevenheid van cultuur en wetenschap wil JCW kinderen en jongeren tussen 6 en 30 jaar stimuleren zichzelf te ontplooien tot kritische wereldburgers in een pluralistische en interculturele omgeving.

 

Onder cultuur verstaat JCW vooral het cultureel erfgoed, zowel roerend als immaterieel (archeologie, restauratie, monumenten, landschapszorg …).

Wetenschap gaat in het bijzonder over de integratie van humane, exacte, medische en toegepaste wetenschappen.

Promotekst 

JCW

  • Is de afkorting van Jeugd, Cultuur en Wetenschap
  • is een landelijk erkende jeugdvereniging
  • Organiseert activiteiten voor 6- tot 30-jarigen
  • vertrekt vanuit de persoonlijke interesse en achtergrond van de deelnemers, waarbij hun eigen inbreng centraal staat

Hoe maak je tandpasta? Wat aten onze voorouders? Is er water op Mars? Waarom houden Finnen van de sauna?
Wil je weten wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe ... dan zoekt JCW samen met jou het antwoord aan de hand van een leuke mix tussen cultuur en wetenschap.

Het hele jaar door organiseren we ondermeer boeiende dagactiviteiten en workshops, weekends en kampen. Een zeer divers aanbod om vanuit een originele invalshoek cultuur en wetenschappen zoveel mogelijk tot de verbeelding van de jongeren te laten spreken.

Tijdens de schoolvakanties zet JCW verschillende kampen en weekends op poten. Voor elk wat wils: archeologie, wetenschap, ruimte, inleefkampen …

Op wetenschapskampen mogen kinderen uitgebreid experimenteren en vloeien natuuronderzoek, sport, spel en wetenschappelijke ontdekkingstochten in elkaar over. Tijdens archeologiekampen mogen jongeren letterlijk een steentje bijdragen tot de herwaardering van het cultureel erfgoed. Ze helpen mee bij opgravingen op een erkende landelijke site.

Geregeld organiseert JCW boeiende dagactiviteiten. Deze omvatten ondermeer onze Dolle Dagen in Vilvoorde, bezoeken aan tentoonstellingen, archeologische sites en culturele en wetenschappelijke evenementen.

Daarnaast biedt JCW ook workshops aan, activiteiten van 3 uur die je als jeugddienst kan boeken voor een grabbelpas of swap activiteit, maar ook als je bijvoorbeeld nog op zoek bent naar een toffe activiteit voor een verjaardagsfeestje … Alle workshops komen we ter plaatse begeleiden.

Acroniem 
JCW
Rechtsvorm 
Vereniging zonder winstoogmerk
Adres 
Vlaanderenstraat 101
1800 Vilvoorde
België
Telefoonnummer 
02 252 58 08
Email 
Beheerder 

afbeelding van bart@jcweb.be
Educatief medewerker