Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

DRONE-AGE

1 september 2015 tot 1 september 2016
drones besturen

DRONE-AGE leert jongeren drones onderzoeken, bouwen en zelf besturen.

DRONE-AGE is een initiatief van RVO-Society. Samen met de lerarenopleiding van UCLL, Flanders Smart Hub (ism BeUAS) en de camera-opleiding van Narafi voorziet DRONE-AGE in de oprichting van verschillende academies voor drie leeftijdscategorieën van jongeren (12-14 jaar) (14-16 jaar) (16-18 jaar). Samen met UCLL organiseert RVO-Society ook een opleiding tot drone-coaches die de jongeren tijdens de academies begeleiden.

Wegens het innovatieve karakter van dit project kon het project rekenen op subsidies van de provincie Vlaams-Brabant. "Om Vlaams-Brabant als kennisregio nog meer te benadrukken en nog meer mensen aan het werk te helpen, ondersteunen we innovatie in onze regio’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie. 'DRONE-AGE zet jongeren aan tot STEM-keuzerichtingen en draagt zo bij aan de groei van innovatiepotentieel, een prioriteit van de provincie Vlaams-Brabant.

DRONE-AGE richt zich tot 12-18 jarigen in hun vrije tijd. Via aangepaste tools zullen zij drones leren onderzoeken, leren besturen, én zelf bouwen.

 

http://www.rvo-society.be/projecten/drone-age

Auteur