Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Zone voor 14-plussers in de maak!

31 januari 2019 tot 31 december 2019
Zone voor 14-plussers in de maak!

Jij daar achter je scherm! Ja, jij nieuwsgierige 14-plusser. We hebben groot nieuws voor jou! In Technopolis komt een aparte zone speciaal voor jongeren. En met speciaal voor jongeren, bedoelen we spe-ci-aal voor jongeren. Je leest het: kinderen krijgen onder geen voorwaarde toegang tot deze zone. Hoe wordt deze zone nóg specialer? Als jij het voortouw neemt in deze ruimte! We hopen namelijk dat jij hier binnenkort als creatieve denker en maker de show steelt.

Wat? Eerst en vooral: talks!

Een keer per maand nodigen we iemand uit die het allemaal wat beter weet dan wij. Iemand die weet hoe te inspireren zonder te beleren of – help! – les te geven. En nee, het blijft niet bij blabla. Na afloop van de talk organiseren we hierop aansluitend een workshop. Houd de webpagina over onze nieuwe zone in de gaten voor meer info!

Voor wie? Voor jou!

Het enige dat je moet zijn is minimum 14 jaar. De rest doet er niet toe. Kom gewoon inspiratie opdoen, ontspannen en – als je er zin in hebt – gewoon je eigen ding maken.

Ben je ouder dan 18 en heb je het gevoel dat jijzelf een geweldige bron van inspiratie bent? Dan ben je de persoon bij uitstek om jongeren te komen inspireren!

Heb je ideeën?

Een - al zeggen we het zelf - briljante jongerenraad, in het leven geroepen door Technopolis-medewerker Deepak Mehta uit 'Team Scheire', denkt volop na over de invulling van onze nieuwe zone. Hoor je ons al afkomen? Er is altijd nog plaats voor een briljante geest die ideeën spuit zoals een kip eieren legt...

Meer info over de jongerenzone vind je op: https://www.technopolis.be/nl/fiche/zones-6-hoofdzones/jongerenzone/

Praktisch

  • Doelgroep: jongeren vanaf 14 jaar en 18-plussers
  • De zone is momenteel nog onder constructie. In de loop van 2019 starten we met de inrichting. Het wordt een levende en dynamische ruimte die de creativiteit en experimenteerlust en makersdrang van jongeren reflecteert.
  • Wat je precies in de zone doet is niet belangrijk. Creatief en kritisch denken, problemen oplossen, computationeel denken, mediawijsheid trainen, samenwerken en communiceren komt eerst.
Foto 
Zone voor 14-plussers in de maak!