Andere

Contactdag Geoparken UNESCO

Toegevoegd op 29 oktober 2018 door Dhr. Gert Verreet

https://www.fdfa.be/en/Contactdag-Geoparken-Contact-day-Geoparks

Dag van de Wetenschap Antwerpen

Toegevoegd op 17 oktober 2018 door Mevr. Myriam De Splenter

Vraag, zoek, fantaseer, experimenteer

Wetenschap in Antwerpen

Kijken naar koken, wat doet dat met het publiek?

Toegevoegd op 29 november 2017 door Mevr. Myriam De Splenter

Spectrumlezing door Charlotte De Backer, docent, en Yandisa Ngqangashe, medewerker, beiden communicatiewetenschapper aan de Universiteit Antwerpen, over kookprogramma's. Sedert hun opmars in de jaren 1990 is de hype nog altijd niet verdwenen. Sterker, we kijken vandaag niet alleen via de televisie naar wat en hoe anderen koken. Ook via sociale media is “kijken naar koken” voor velen alomtegenwoordig. Wat doet dit met het publiek? Verandert het hun kookgedrag? En hun eetgedrag? Waarom kijken mensen naar deze programma’s?

“Het recht van de sterkste”. De evolutietheorie van Darwin

Toegevoegd op 26 juli 2017 door Dhr. Steven Leysen

Meer dan honderdvijftig jaar geleden publiceerde Charles Darwin zijn boek “On the Origin of Species…”,² waarin hij zijn theorie voorstelt dat de verscheidenheid aan levensvormen het resultaat is van evolutie via een combinatie van variatie in erfelijke eigenschappen en natuurlijke selectie. Van in het begin werd deze theorie ruim aanvaard in wetenschappelijke kringen, zeker toen ook de kennis over erfelijkheid toenam.

Is geweld eigen aan de mens? Van prehistorie tot vandaag.

Toegevoegd op 15 april 2017 door Dhr. Steven Leysen

Hoe zit het met de (biologische) evolutie van geweld? Oorlog lijkt van alle tijden te zijn. Historische tijden wel te verstaan. Daarvoor, dus bij nomadisch levende jager-verzamelaars, is geen oorlogvoering bekend. Tot nader order is dit dus een historisch en niet een prehistorisch fenomeen.

Dolle Paasdagen: Dolle Dino's

Toegevoegd op 7 februari 2017 door Mevr. Ellen Flamaing

Onze Dolle Paasdagen worden dit jaar Dolle DINO Dagen! Hoe zagen dinosaurussen eruit? Wat eten dino's? Leggen ze eieren? Hebben dinosaurussen in België geleefd? Kom het ontdekken tijdens de Dolle Paasdagen en ga mee op stap naar het dinosaurussenmuseum in Brussel!

JCW organiseert deze Dolle Dagen in samenwerking met de Portaelsschool voor Beeldende Kunsten in Vilvoorde. Tijdens de voormiddag voorzien we een creatieve, knutselachtige activiteit. In de namiddag gaan we hierop verder op een speelse wetenschappelijke en/of culturele manier.

De relatie tussen muziek en expressie

Toegevoegd op 3 februari 2017 door Dhr. Steven Leysen

In deze voordracht worden de methodiek en resultaten gepresenteerd van recent wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van muziek op zingeving en expressie. Deze onderzoeken hebben geleid tot radicaal nieuwe en belangrijke bevindingen van ons begrip hoe luisteraars de essentie van muziek beleven en hoe ze daarbij, als het ware, kracht putten uit muziek.

How to survive in the VUCA-world with your brain in mind

Toegevoegd op 24 november 2016 door Dhr. Yves Gryson

Meer en meer wordt de term VUCA gebruikt om onze huidige leefwereld te beschrijven.

VUCA staat voor Volatility (beweeglijkheid), Uncertainty (onzekerheid), Complexity (complex­iteit) en Ambiguity (meerduidigheid, dubbelzinnigheid).

Wetenschapsblog Wtnschp.be

Toegevoegd op 1 mei 2014 door Dr. Bart Verheecke

Deze wetenschapsblog is een initiatief van het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel. Vanuit de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel en met steun van de Vlaamse Overheid brengen wij wetenschap en technologie naar de maatschappij en het brede publiek toe.

Herlezingen: een gloednieuwe reeks

Toegevoegd op 2 februari 2016 door Mevr. Ellen Serrien

Herlezingen  |  Academisch Cultureel Forum

Een gloednieuwe reeks diepgravende discussies over wetenschap en kunst

Pagina's