Andere

Kijken naar koken, wat doet dat met het publiek?

Toegevoegd op 29 november 2017 door Mevr. Myriam De Splenter

Spectrumlezing door Charlotte De Backer, docent, en Yandisa Ngqangashe, medewerker, beiden communicatiewetenschapper aan de Universiteit Antwerpen, over kookprogramma's. Sedert hun opmars in de jaren 1990 is de hype nog altijd niet verdwenen. Sterker, we kijken vandaag niet alleen via de televisie naar wat en hoe anderen koken. Ook via sociale media is “kijken naar koken” voor velen alomtegenwoordig. Wat doet dit met het publiek? Verandert het hun kookgedrag? En hun eetgedrag? Waarom kijken mensen naar deze programma’s?

“Het recht van de sterkste”. De evolutietheorie van Darwin

Toegevoegd op 26 juli 2017 door Dhr. Steven Leysen

Meer dan honderdvijftig jaar geleden publiceerde Charles Darwin zijn boek “On the Origin of Species…”,² waarin hij zijn theorie voorstelt dat de verscheidenheid aan levensvormen het resultaat is van evolutie via een combinatie van variatie in erfelijke eigenschappen en natuurlijke selectie. Van in het begin werd deze theorie ruim aanvaard in wetenschappelijke kringen, zeker toen ook de kennis over erfelijkheid toenam.

Pagina's