Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

WIN-Event: ‘STEM in een Europese context – Europe needs more researchers’

14 mei 2014

RVO-Society, het Wetenschapsinformatienetwerk en het STEM-Platform, nodigen u graag uit op een themadag ‘STEM in een Europese context – Europe needs more researchers’, op woensdag 14 mei 2014 vanaf 13u30.

Deze themadag kadert binnen de halfjaarlijkse netwerkingsactiviteit die het WIN organiseert voor personen en organisaties die actief zijn binnen Vlaanderen op het vlak van populariseren van wetenschap, techniek en technologische innovatie, en sluit aan bij het Actieplan voor het stimuleren van loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek (STEM).

Onze gastspreker is internationaal STEM-expert professor José Mariano Gago. Professor Gago is voormalig Portugees minister voor Wetenschap en Technologie, Informatiemaatschappij en Hoger Onderwijs.

Sinds kort is hij ook ‘de denker’ van het Denkersprogramma van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Dit Denkersprogramma wordt dit jaar door de Academie georganiseerd rond het gebrek aan belangstelling voor wetenschap en technologie in onze ‘kennismaatschappij’, meer bepaald het gebrek aan jonge mensen die willen gaan voor STEM-studies, hierin afstuderen en dan ook voor een STEM-loopbaan opteren.

De interessante uiteenzetting van prof Gago zal worden ingeleid door Martine Tempels, voorzitter van het STEM-plat en wordt voorafgegaan door een korte presentatie van imec en RVO-Society, gegeven door onze algemeen directeur Jo Decuyper. Tot slot nodigen wij u met plezier uit op een afsluitende receptie. Tijdens de receptie kan u ook aansluiten bij een rondleiding van imec en de cleanroom.

Graag vooraf inschrijven voor de themadag en de rondleidingen : inschrijvingsformulier
 

PRAKTISCH

Datum: woensdag 14 mei 2014, vanaf 13u30

Plaats: imec, Kapeldreef 75, 3001 Leuven. Zie hier voor een uitgebreide wegbeschrijving: http://www.rvo-society.be/contact

Inschrijving: via deze link

 

Programma:

13u30

Ontvangst met koffie

14u

Verwelkoming door dhr. Philip Van Avermaet

14u05

Introductie en voorstelling imec en RVO-Society door dhr. Jo Decuyper, algemeen directeur RVO-Society

14u35

STEM in Vlaanderen door mevr. Martine Tempels, voorzitter STEM-Platform

14u45

‘Europe needs more researchers’ door prof. J. M. Gago

15u40

Vragenronde

16u

Afsluitende receptie, met mogelijkheid rondleiding cleanroom imec

 

 

 

Foto 
RVO-Society
Logo Richting Morgen
Logo Science Technology Engineering Mathematics
Locatie
3001 Heverlee
Auteur