Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

FAQ

1. Inloggen

Hoe inloggen met Linkedin?

Een koppeling met je LinkedIn-account is enkel mogelijk indien je eerst een WIN-account hebt aangemaakt.
Nadien kan je je WIN-account via 'Mijn profiel > Bewerken > LinkedIn' koppelen met LinkedIn. Je dient hiervoor toestemming te geven aan de WIN-website om informatie van je LinkedIn-account op te vragen. Nadien wordt je terug naar de WIN-website doorgestuurd waar je kan zien dat je account nu gekoppeld is. Deze koppeling kan je steeds ongedaan maken via 'Mijn profiel > Bewerken > LinkedIn'.
Vanaf het moment dat je LinkedIn-account gekoppeld is met je WIN-account is het mogelijk om in te loggen via LinkedIn.

Hoe inloggen met Twitter?

Als je bij registratie op de 'Sign in with Twitter' knop klikt, zal de gebruikersnaam van Twitter overgenomen worden. Andere informatie is niet ter beschikking en kan dus ook niet automatisch vooraf ingevuld worden. Nadat de registratie doorlopen is, is je WINaccount wel meteen gekoppeld met je Twitter-account. Hierdoor kan je achteraf inloggen via Twitter.
Als je al een WIN-account hebt, kan je die achteraf nog steeds koppelen met je Twitter-account via 'Mijn profiel > Bewerken > Twitter-accounts' . Hier kan je eveneens op elk moment de koppeling met je Twitter-account verwijderen.

Hoe inloggen met mijn Facebookprofiel? (under construction)

Het inloggen of registreren via Facebook bestaat uit 2 stappen. Indien je nog niet aangemeld bent op de Facebook website, krijg je eerst een login venster van Facebook te zien. Als je je voor het eerst aanmeldt op de WIN-website via Facebook moet je bevestigen dat de WINwebsite
je gegevens mag ophalen bij Facebook.

Als je (reeds) aangemeld bent bij Facebook, moet je enkel de tweede stap uitvoeren, het eigenlijke inloggen op de WIN-website. Klik hiertoe op 'Login met Facebook'. Als het Facebook profiel nog niet gekend is op de WIN-website zal je op de registratiepagina terecht komen met een aantal vooraf ingevulde velden. Deze velden kan je wel nog aanpassen, als je bijvoorbeeld niet je e-mail van Facebook wil gebruiken.

Als je profiel wel reeds gekoppeld is met een WIN-gebruiker, ben je meteen ingelogd. (nog niet operationeel)

2. Berichten posten

Hoe een bericht posten?

Als u iets op de WIN website wilt posten kan u kiezen uit verschillende berichttypes:

  1. een nieuwsberichtje: u wilt iets delen over de voortgang van een of een project, een interessante conferentie bekendmaken, of een weetje de wereld insturen waarvan u denkt dat de andere leden ook iets kunnen leren. Op de nieuwspagina, de verzameling van alle nieuwsberichten, worden best geen activiteiten aangekondigd. De nieuwsberichten worden immers niet opgenomen in de kalender.
  2. een activiteit: een publieke gebeurtenis, die opgenomen wordt in de kalender. Voor de activiteit wordt een begin- en einddatum opgegeven, en kan u ook aanduiden waar die plaatsvindt.
  3. een project: dat een overkoepelende niet-publieke gebeurtenis wordt beschouwd en kan bestaan uit meeerdere activiteiten. U kan hierbij aanduiden welke activiteiten hier aan gelinkt zijn.
  4. een publicatie: een boek, een document, een interessante studie die u graag deelt met de andere leden van het WIN. De publicatie kan in zijn geheel op de site geplaatst worden. Op de homepage staat er een teller die aangeeft of er nieuwe publicaties zijn opgeladen.
  5. een vacature: als er een vacature is in uw organisatie, kan u dit best als een vacaturebericht aanmaken. Hier kan u ook de deadline voor kandidatuurstelling ingeven. Op de homepage gaat de teller omhoog als er een nieuwe vacature is ingevoerd.

 

Indien u iets wil posten op het WIN dient u zich eerst aan te melden. Na het aanmelden, verschijnt er in uw horizontaal persoonlijk menu een nieuw tabblad: Mijn berichten. Als u hier op klikt, dan verschijnt er een nieuw horizontaal menu waar u kan kiezen uit de vijf bovengenoemde berichttypes.

Het is de bedoeling dat alle nieuwsberichten, activiteiten en projecten die worden aangemaakt door de leden verschijnen in verkorte vorm op de homepage. Wanneer men op de homepage op ‘meer’ klikt, komt men automatisch op de pagina terecht waarop het item thuishoort (bv de activiteitenpagina, de nieuwspagina...).

Extra velden invoer berichten, activiteiten, projecten

In vergelijking met de vorige versie van het WIN, zijn er een aantal invoervelden bijgekomen. Een deel hiervan heeft te maken met de mogelijke koppeling van de gegevens naar andere databanken (zoals de Uitdatabank en Klascement). Deze koppeling is nog niet operationeel, maar er wordt aan gewerkt. Voor een goede automatische doorstroming is het echter belangrijk dat zoveel mogelijk gewenste informatie van bij de invoer in het WIN aanwezig is.

3. Andere vragen

Check de gebruikershandleiding op de publicatiepagina van het WIN.