Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

2 nieuwe planetariumvoorstellingen bij Cozmix deze zomer!

Toegevoegd op 7 juni 2017 door Dhr. Rinus Holvoet

Op vakantie naar de blauwe planeet 2017

Op 1 juli 2017 gaan 2 nieuwe planetariumvoorstellingen in première bij Cozmix. Gedurende de volledige zomervakantie zijn er extra voorstellingen en aansluitend is er bij helder weer de mogelijkheid om de zon waar te nemen door de telescopen.

In de show “Expeditie zonnestelsel” maken we kennis met zon, planeten, manen en tal van andere objecten uit het zonnestelsel. De meest recente missies en ontdekkingen worden toegelicht door verteller Frank Deboosere. Hij neemt ons tijdens deze adembenemende voorstelling mee langs het oppervlak van de zon en de broeierige werelden dicht bij onze ster. Na een passage bij onze thuisplaneet, de aarde, trekken we naar de koudste plaatsen uit het zonnestelsel; ijzige manen en schitterende kometen. We verkennen planeten met enorme vulkanen, kilometers diepe kloven, gigantische stormen of duizelingwekkende ringen. Een groot avontuur voor al wie meer te weten wil komen over ons prachtige zonnestelsel. 

De kindervoorstelling “Op vakantie naar de blauwe planeet” vertelt het verhaal van een familie ruimtewezens, op zoek naar de ideale vakantiebestemming. Samen met hun ruimterobot doorkruisen ze het heelal en bezoeken verschillende planeten en manen.
Al snel blijkt dat het vinden van een geschikte planeet niet evident is. Voor een aangename vakantie is het er soms te warm, vaak te koud en op sommige planeten kan je zelfs helemaal niet landen. Uiteindelijk ziet een blauwe planeet er veelbelovend uit, maar is deze wel veilig voor onze ruimtewezens? De personages uit deze planetariumvoorstelling worden vertolkt door leden van KotéKoer.

Programmatie is hier terug te vinden.