Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

CREATIEVE GADGETS OP ZONNE-ENERGIE TIJDENS DE FINALE VAN DE SOLAR OLYMPICS

Toegevoegd op 28 april 2015 door Dr. Katleen Lodewyckx

KULeuven Campus GROEP T

DE UITDAGING
Eind 2014 daagde Groep T's Solar Team de secundaire scholen uit om deel te nemen aan de 11de editie van de Solar Olympics. De opdracht van deze wedstrijd voor scholenteams (jongeren tussen 12 en 18 jaar), bestond erin een gadget uit te vinden en te bouwen dat werkt op zonne-energie. Ook dit jaar kon er, naast de reguliere wedstrijd, ook een zonnewagentje gebouwd worden om daarmee deel te nemen aan een race over 15 meter afstand.

HET ZWEET
Zes maanden lang werkten 30 verschillende teams naarstig aan hun uitvinding. Ze konden daarbij rekenen op een zonnepaneel, 100 euro budget én - last but not least - coaching door de leden van het Solar Team. 

DE PRIJZEN
De resultaten van al dat harde werk kan je komen bewonderen tijdens de finaledag op woensdag 13 mei 2015. Een jury beoordeelt op duurzaamheid, verkoopbaarheid, technologisch vernuft, creativiteit en afwerking. Daarnaast bepaalt het publiek welk team de publieksprijs in de wacht sleept.
Kom alle creaties ontdekken en stem jouw favoriet naar de overwinning!

WANNEER?
Op woensdagnamiddag 13 mei 2015 stellen de teams hun gadget voor aan de jury en het publiek waarna de prijsuitreiking volgt.
12.00 uur: voorstelling gadgets op zonne-energie
16.30 uur: prijsuitreiking
17.00 uur: receptie

WAAR?
GROEP T - Campus Vesalius
Andreas Vesaliusstraat 13
3000 Leuven

CONTACTPERSOON
Katleen Lodewyckx
Wetenschaps- en technologiecommunicator GROEP T
Tel: 016/30 10 30
Katleen.lodewyckx@kuleuven.be