Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Doctors gezocht voor tweede editie Vlaamse PhD Cup

Toegevoegd op 25 april 2017 door Dhr. Arnaud Zonderman

Ivan De Vadder tijdens de 2016-finale © Scriptie vzw

Jaarlijks worden in Vlaanderen ruim 1.600 doctoraatsstudies afgewerkt. Via de tweede editie van de Vlaamse PhD Cup daagt Scriptie vzw doctors uit om hun jarenlange onderzoek in 3 minuten aan de man te brengen.

In Vlaanderen wordt heel wat excellent onderzoek verricht. “De kennis die voorkomt uit wetenschappelijk onderzoek zou voor een breder publiek dan vakgenoten toegankelijk moeten zijn. Via de media kunnen onderzoekers een groot publiek bereiken, maar helaas zijn ze nog vaak terughoudend om met hun onderzoek naar de pers te stappen”, aldus Arnaud Zonderman van organisator Scriptie vzw. Via de PhD Cup wil de organisatie jonge wetenschappers stimuleren en aanleren hoe met hun onderzoek naar buiten te treden.

Intensieve training
De PhD Cup spoort pas gepromoveerde doctors uit alle disciplines aan om hun onderzoek met de wijde wereld te delen en schotelt hen daarbij een stevige uitdaging voor: doe de kern van je onderzoek in drie minuten uit de doeken via een heldere presentatie voor publiek, jury en camera’s. De deelnemers krijgen daarbij eerst een intensieve media- en communicatietraining door onder meer VRT-experten die hen leren hoe hun onderzoek naar een groot publiek te vertalen.

Doctors gezocht
De wedstrijd bestaat uit verschillende rondes. Die monden op 2 oktober uit in een finale, die online live te volgen is. Tijdens die apotheose nemen acht jonge onderzoekers het in de Handelsbeurs in Gent tegen elkaar op, met als inzet een opleiding aan de Vlerick Business School ter waarde van 10.000 euro. Daarbij krijgt ook het publiek een stem via het aanduiden van een publiekswinnaar. Al wie in het voorbije anderhalve jaar jaar tot doctor promoveerde, kan zich tot eind juni registreren via phdcup.be

--------

De Vlaamse PhD Cup is een initiatief van Scriptie vzw in samenwerking met volgende partners:
Fonds Ernest SolvayVlerick Business SchoolFWOStad GentCanvasDe MorgenEosDeloitte - De Jonge AcademieThe Floor is Yours – De Vlaamse OverheidRichting Morgen

Meer info op phdcup.be

Bekijk hier de oproeptrailer

Universal access controls + text version video
You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.
No text version available.
You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.