Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

IOTOPIA: wedstrijd voor jongeren rond 'the Internet of Things'

Toegevoegd op 25 juni 2015 door Dhr. Peter Leemans

IOTOPIA

Mobistar, AllThingsTalk en Studio Dott lanceren samen IOTOPIA: een wedstrijd voor de schoolgaande jeugd rond 'the Internet of Things'.

IOTOPIA is een gratis wedstrijd voor jongeren uit de derde graad secundair onderwijs - ongeacht de studierichting. Jongeren kunnen in groep of in klasverband deelnemen en een eigen IoT-project opstarten. De bedoeling is om voor een probleem stapsgewijs een idee uit te werken tot een concreet prototype. Het ontwerpbureau Studio Dott ontwikkelde de 'ideation'-methodologie hiervoor. De ideeën komen terecht op een website waarbij iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet. De uitwerking van het idee gebeurt aan de hand van een IoT-starterspakket ontwikkeld door AllThingsTalk en uitgerust met een Mobistar-simkaart. Dat moet meteen ook mobiele oplossingen mogelijk maken: niet onbelangrijk wanneer je het over IoT hebt.
Met deze wedstrijd willen we jongeren niet alleen bewust te maken van de digitale revolutie, maar hen ook te stimuleren om 'the Internet of Things' (IoT) te ontdekken en er zelf 'dingen' voor te bedenken.
Geïnteresseerde leerkrachten hebben nog tot eind september tijd om een klas of groep in te schrijven op de IOTOPIA website. De bedoeling is om in april volgend jaar de uiteindelijke winnaars bekend te maken.

Auteur