Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Longlist Vlaamse Scriptieprijs 2015 bekend

Toegevoegd op 5 november 2015 door Dhr. Arnaud Zonderman

Logo VSP

De longlist van de Vlaamse Scriptieprijs is vrijgegeven door organisator Scriptie vzw. De jury selecteerde tien scripties uit een totaal van 641 inzendingen. Op de longlist prijken dit jaar opvallend veel bètawetenschappers.

Jaarlijks dingen honderden laatstejaarsstudenten naar de Vlaamse Scriptieprijs, de wedstrijd voor de beste bachelor- en masterproeven in Vlaanderen. Bij deze veertiende editie wachtte de jury, samengesteld uit journalisten, uitgevers en academici de loodzware taak om tien werken uit een record van 641 inzendingen te selecteren. De tien juryleden screenden de inzendingen op nieuwswaarde, journalistieke potentieel en wetenschappelijke kwaliteit.

De jury koos onder meer voor een werk over burgerjournalistiek in Palestina, een onderzoek naar het nijpende geneesmiddelentekort in de openbare apotheken en een studie naar het opsporen van diabetes  via vingernagelpoeder. De KU Leuven en de UGent zijn elk goed voor drie genomineerden, de Universiteit Antwerpen telt twee kanshebbers en ook de VUB en Hogeschool Gent tellen beide één kanshebber. 

Op vrijdag 4 december wordt, na een tweede jurering, de shortlist en de samenstelling van de jury vrijgegeven. Wie met de hoofdprijs van 2.500 euro aan de haal gaat, wordt bekendgemaakt op de prijsuitreiking op 17 december in Amuz in Antwerpen.

De longlist met de geselecteerde scripties is te vinden op www.scriptieprijs.be/nieuws/de-longlist-van-de-vlaamse-scriptieprijs-2015

Foto 
Logo VSP
Auteur