Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Technopolis trekt naar de scholen met shows en workshops

Toegevoegd op 11 september 2020 door Mevr. Sarah Wuytack

Wie voorlopig niet op klasuitstap kan of mag, kan voortaan Technopolis op school uitnodigen. Technopolis brengt in het eerste semester van het nieuwe schooljaar een hele reeks workshops en shows rechtstreeks naar de scholen. Technopolis ontwikkelde een aanbod speciaal op maat van het basisonderwijs en het secundair onderwijs en hield daarbij ook rekening met de nodige coronamaatregelen. Wie liever op bezoek gaat naar Technopolis zelf blijft meer dan welkom en kan niet alleen rekenen op een leerrijke, maar ook veilige uitstap.


Technopolis trekt naar de scholen

Technopolis heeft zich voorbereid op een bijzondere eerste helft van het nieuwe schooljaar. Rekening houdend met de coronacrisis en de wetenschap dat niet alle scholen op uitstap kunnen of mogen, besliste Technopolis om een hele reeks workshops en wetenschapsshows ook rechtstreeks naar de scholen te brengen. Zo kan elke school in het najaar toch even de lessen onderbreken voor een leuke portie wetenschap.

Voor de allerjongsten is er de show Billie ruimt het circus op, waarbij kleuters op een speelse manier bijleren over evenwicht, vergelijken en sorteren. Voor leerlingen in het lager onderwijs komt Technopolis langs met de programmeerworkshop LEGO WeDo 2.0, de workshop De frisdrankendief waarbij de klas in een labo wordt omgetoverd en de spectaculaire show Science Jukebox, waarbij het aan de leerlingen is om de experimenten te kiezen. Leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs kunnen in hun eigen klaslokaal de eigenschappen van plastic onderzoeken in de workshop De verdwijning van Amélie of leren programmeren met LEGO SPIKES.

Alle edutainers (entertainers met een wetenschapsknobbel) die op pad gaan, zijn volledig op de hoogte van alle nodige coronamaatregelen om in samenwerking met de school in kwestie voor een veilige ervaring te zorgen.

Veilig op klasuitstap

Technopolis blijft tegelijk in het najaar de hele tijd open voor schoolgroepen. Zij zijn meer dan welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Technopolis heeft de nodige maatregelen getroffen om iedereen een veilige ervaring te bezorgen. Zo worden er voorlopig minder groepen tegelijkertijd ontvangen en werden overal pijlen geplaatst. Technopolis vraagt ook aan de scholen om zelf voor voldoende begeleiding te zorgen, opdat hun klassen zo weinig mogelijk in contact zouden komen met groepen uit andere scholen. Daarnaast zijn in het doe-centrum een 40-tal punten voorzien om de handen te ontsmetten en alle oppervlakken die regelmatig aangeraakt worden (zoals knoppen, touchscreens…) worden meerdere keren per dag ontsmet.


Het najaar wordt een uitdaging voor Technopolis. Niet alleen is onze capaciteit noodgedwongen beperkt, heel wat scholen kunnen of mogen voorlopig nog niet op uitstap of twijfelen of uitstappen wel veilig zijn. We blijven echter niet bij de pakken zitten en hebben daarom beslist om erop uit te trekken. Coronacrisis of niet, scholieren uit héél Vlaanderen, ongeacht hun onderwijsniveau of leeftijd, krijgen nu de kans om in hun eigen school te genieten wetenschapsshows en workshops met de kwaliteitsstempel van Technopolis. In de tussentijd blijven de deuren van Technopolis wagenwijd open staan voor alle scholen die veilig willen komen experimenteren. – Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis

Ondanks de coronasituatie blijven heel wat basisscholen klasuitstappen naar Technopolis boeken in het najaar. Secundaire scholen, die momenteel nog niet op uitstap mogen, stellen doorgaans hun bezoek uit naar het tweede semester. Technopolis benadrukt dat het heel flexibel omgaat met alle boekingen. Uitstappen die niet kunnen doorgaan, omdat de maatregelen verstrengen, worden kosteloos geannuleerd of verzet.

 

https://mailchi.mp/technopolis/persbericht-technopolis-trekt-met-workshops-en-shows-naar-de-scholen

Foto 
Technopolis
Auteur 
Doelgroep