Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

De Wetenschap van de Zee, over een onbekende wereldoceaan

Toegevoegd op 20 september 2011 door Mevr. Evy Copejans

De Wetenschap van de Zee, over een onbekende wereldoceaan

 

Dit leerboek is in de eerste plaats een basiswerk met daarin courante termen, begrippen en concepten uit de mariene wetenschappen die relevant zijn voor het onderwijs. Het boek ondersteunt leerkrachten bij het aanbrengen van leerplanthema's zoals golven, zeestromingen, klimaat-oceaaninteracties, geologie van de oceaanbodem, kustvorming, druk onderwater, biodiversiteit, zout, vervuiling, biotechnologie, .... 

De mariene context leent zich dan ook uitstekend tot het verwerven van wetenschappelijke geletterdheid. Op de bijhorende website www.zeewetenschappen.be vinden leerkrachten vanaf november 2011 practica met een zeegeoriënteerde inslag om de onderzoekscompetenties te realiseren en de lessen te marineren.

Daarnaast willen de auteurs met dit boek aantonen hoe boeiend het is om de zee te bestuderen, omdat ze zoveel invloed heeft op ons dagdagelijkse leven. Via het boek volgt een kennismaking met de grote uitdagingen waar het marien en kustgebonden onderzoek in Europa de volgende decennia voor staat. Dankzij de medewerking van onderzoekers uit nationale en de internationale netwerken, staat het handboek garant voor een actuele en solide wetenschappelijke inhoud.

De boekvoorstelling vindt plaats op woensdag 19 oktober 2011 om 15.30 te Oostende, Wandelaarkaai 7. Inschrijven kan door te mailen naar evy.copejans@vliz.be met uw naam, contactgegevens en aantal personen. 

Het boek is vanaf 24 september verkrijgbaar in de boekhandel en kan besteld worden via: Uitgeverij Acco, www.uitgeverijacco.be, ISBN 978 90 334 8412 4 //178 blz.