Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Nieuw lespakket orgaandonatie

Toegevoegd op 22 januari 2015 door Mevr. Laure Demarré

Nieuw lespakket orgaandonatie

De Maakbare Mens vzw ontwikkelde een kant en klaar lespakket over orgaandonatie, dat aansluit bij het gratis informatieboekje. Gedaan met het zweten en zwoegen om een aantrekkelijke les te ontwikkelen over een moeilijk onderwerp als orgaandonatie.

Dit lespakket is een volledige herwerking van het pakket dat we ontwikkelden in 2006. Nieuw is de aandacht voor multiculturaliteit en levensbeschouwing, omdat een geloofsovertuiging iemands mening over orgaandonatie sterk kan beïnvloeden.

We hopen dat met het lespakket orgaandonatie op een ongedwongen, laagdrempelige en correcte manier ter sprake kan komen in zoveel mogelijk klassen.

Door de complexiteit van het onderwerp, komt het onderwerp orgaandonatie best aan bod in de derde graad van het secundair onderwijs. Het lespakket bestaat uit verschillende delen die los van elkaar kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het niveau van de leerlingen. Hierdoor is het lespakket geschikt voor zowel ASO als TSO, eventueel ook voor BSO.

Je kan het lespakket gratis downloaden, maar je kan het ook bestellen via info@demaakbaremens.org of 03/ 205 73 10. Het lespakket is gratis, voor bestellingen die we verzenden met de post rekenen we wel de verzendingskosten aan.

Bijlage 
BijlageGrootte
PDF icon lespakket_orgaandonatie_dmm_2014.pdf1.96 MB
Auteur