Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Inschrijvingen congres "Vreemde-talendidactiek" geopend!

Toegevoegd op 24 september 2019 door Mevr. Daisy Apiecionek

logo

De inschrijvingen voor het congres "Vreemde-talendidactiek" op donderdag 14 november 2019 in gebouw D van de universiteit Hasselt (campus Diepenbeek) zijn geopend!

Dit jaar gaat de aandacht naar die aspecten van de klaspraktijk die niet alleen het onderwerp van maatschappelijk debat zijn en in de media vaak worden besproken, maar vooral focussen op dieper inzicht enerzijds (de link tussen linguïstiek en didactiek, de plaats en het belang van woordenschatonderwijs, het belang van inzichtelijke grammatica, de noodzaak om literaire teksten meer te integreren in het onderwijs Frans vreemde taal) en de praktische uitwerkingen anderzijds. Zo zoomen we in op motiverende documenten, nuttige bronnen en inspirerende werkvormen (leerlingen betrekken via het chanson, boîte à outils pour la classe de FLE, l’interculturel dans le professionnel, le plaisir de lire, bouger en classe de FLE, la poésie dans le premier degré, outils sur internet, TV5 Monde, le film francophone, organiser l’interaction à l’oral), maar ook op specifieke noden (dyslexie en het vak Frans). Verder stellen we twee interessante initiatieven voor die het leren van taal en integreren van cultuur binnen een bepaalde context voorop stellen (Belgium on stage, EUR.FRIENDS) en programmeren we de opleiding ‘Interculturele communicatie: van ergernis tot begrip’.

In het programma kan u de omschrijvingen vinden van de ateliers en presentaties. Ieder atelier/presentatie heeft ook een label gekregen. Zo is onmiddellijk duidelijk over welk soort activiteit het gaat: interactie, lezing, workshop… .

Naar jaarlijkse gewoonte zijn ook de Vlaamse uitgevers van de partij om hun nieuwste uitgaven voor te stellen.

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op onze website. Wacht niet te lang want de ateliers/presentaties zijn snel volzet!

Bijlage 
BijlageGrootte
Bestand programma_congres_2019.docx514.32 KB
Auteur 
Doelgroep